FRI FRAKT FRÅN 399 kr – SNABBA LEVERANSER !

Bra kosttillskott för huden

Bra kosttillskott för huden

Bra kosttillskott för huden

Bra kosttillskott för huden – Det sägs att skönheten kommer inifrån och det stämmer nog ganska bra. Huden är nämligen kroppens största organ och behöver också näring precis som alla andra organ i kroppen. Flertalet studier har visat att kosttillskott som Biotin, Kollagen, C-vitamin och Hyaluronsyra kan hjälpa till att förbättra vissa aspekter av hudens utseende, återfukta huden och förebygger rynkor, medans probiotika och omega-3 också kan vara till stor hjälp för personer med hudåkommor som exempelvis acne. Här nedan hittar du naturliga kosttillskott som ger stöd till din hud, ditt hår och dina naglar!

Vissa kanske hävdar att de näringsämnen som kosten ger oss borde räcka, och naturligtvis är en naturligt rik kost på vitaminer och mineraler idealisk, men det är inte alltid så att kosten innehåller tillräckligt med näring. Kost med lågt innehåll av frukt, grönsaker och livsviktiga fettsyror som omega-3. Ett allt för högt innehåll av raffinerade kolhydrater, mättade fetter och salt kan orsaka avvikelser i vår hud struktur och dess normala funktion.

Oavsett om din hud är torr, fet, åldrande eller benägen för utbrott, kan det bra att känna till vilka kosttillskott som är bra för vad när det kommer till din skönhet.

Bra kosttillskott för huden – Omega fettsyror

Omega fettsyror fungerar i huvudsak som inre fuktkrämer. De ger stöd för alla hudtyper, dessa rekommenderas starkt för torr hud eller de som påverkas av vinterns hudförändringar. Förutom att förbättra fuktnivåerna har omega-3 också visat sig hjälpa till att minska den totala inflammationen, så det kan hjälpa till att motverka rodnad och till och med minska utslag.

Bra kosttillskott för huden – Omega fettsyror att hålla utkik efter inkluderar GLA eller linolsyra (omega-6-fettsyror), som finns i jättenattljusolja, och EPA och DHA (omega-3-fettsyror), som vanligtvis kommer från fiskolja.

Bra kosttillskott för huden – Zink

Zink hyllas ofta för sina immunitets höjande egenskaper, men spelar också en viktig roll för sårläkning och som en skyddande antioxidant, vilket också gynnar huden. Huden använder även zink för att producera specialiserade celler som kallas keratinocyter, (celler som skapar keratin). Keratin (som finns i kollagen) ger huden elasticitet och styrka. Detta betyder att zink kan hjälpa till att stödja återställandet av skadad hud, så det kan vara ett effektivt kosttillskott om du har bestående hudskador som ärrbildning eller inflammation (acne).

Eftersom zink kan fungera som en antioxidant i kroppen, hjälper den också till att skydda huden mot fria radikaler. Ett överskott av fria radikaler kan orsaka oxidativ stress i huden, vilket är känt för att påskynda hudens åldrande och kan bidra till fina linjer och rynkor på grund av förlust av kollagen.

Bra kosttillskott för huden – Probiotika

En sak som alla hudexperter är eniga om är sambandet mellan huden och tarmhälsan. En god tarmhälsa kan vara nyckeln till att kunna bibehålla en normal och frisk hud. Probiotika har blivit något av ett modeord i skönhetsvälden under de senaste åren och har till och med börjat dyka upp i några aktuella hudvårdsprodukter. De fungerar genom att främja tillväxten av goda bakterier, medan prebiotika i huvudsak är mat för probiotikan. De är båda väldigt viktiga för huden eftersom prebiotika ökar hälsan hos de goda bakterierna vi också har i hudens mikrobiom, och probiotika kan tillför det vi saknar. Det kan verkligen vara viktigt att hudens immunförsvar är balanserat, för att hjälpa till att minska eventuell känslighet eller hudutslag.

Vad gör A-vitamin för huden

Inom hudvård är A-vitamin mer känt som retinol, men den kan vara minst lika effektivt när det tas som ett kosttillskott. A-vitamin är känt för att göra mycket nytta för huden, från att hjälpa till att förhindra utslag till att främja naturlig återfuktning. A-vitamin behövs också för att främja celltillväxt, såväl som processen att göra om stamceller till olika typer av celler, som i sin tur kan hjälpa till att bibehålla normal och frisk hud.

När A-vitamin appliceras på huden kan retinol orsaka rodnad, irritation och ge en peeling effekt, och det rekommenderas också att inte kombineras med andra aktiva hudvårds ingredienser, så A-vitamin är inte alltid så lätt att passa in i din hudvårds rutin. Överväg i så fall att ta det som ett komplement istället. Det finns inte många rena A-vitamintillskott där ute, eftersom det fungerar bäst i kombination med andra ingredienser som exempelvis Vitamin-E, därför hittar du den ofta i just multivitaminer. Vi har dock en A-vitamin + E droppar som passar utmärkt när du vill komplettera med extra A-vitamin!

Vad gör Vitamin-C för huden?

Chansen är stor att du redan använder vitamin-C lokalt i din hudvårdsrutin, men den kraftfulla antioxidanten är lika fördelaktig när den tas oralt. Vitamin-C hjälper till att bygga kapillärväggar, och det ökar också syre i systemet, vilket är viktigt för att öka energin. Detta hjälper sedan till att reparera huden, så det fungerar väldigt bra för cell-förnyelsen.

Precis som vitamin-C serum rekommenderas för dem som upplever tecken på åldrande hud, fina linjer och matthet, har ett vitamin-C tillskott samma fördelar tack vare dess antioxidanta effekter. Vitamin-C skyddar nämligen cellerna från fria radikaler som kan orsakas av exempelvis UV-exponering. Vitamin-C främjar också produktionen av kollagen i kroppen, vilket kan hjälpa till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, och jämna ut hudtonen på samma gång.

Vad gör D-Vitamin för huden?

Du har förmodligen hört talas om D-vitamin i förhållande till solen, och att det ofta kallas för sol-vitaminet, eftersom våra kroppar producerar det när vi utsätts för solljus. Om du bor i Sverige, så tillverkar din kropp förmodligen inte tillräckligt med D-vitamin naturligt vissa årstider, därför rekommenderas det ofta att man tar ett D-vitamin tillskott under hösten och vintern. D-vitamin hjälper till att reglera kalcium som är viktigt för att hålla ben och muskler friska, och eftersom det också är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel, rekommenderas det också ofta för personer med inflammatoriska hudåkommor såsom akne, psoriasis och eksem.

Vad gör Hyaluronsyra i huden och kroppen?

Hyaluronsyra är en anmärkningsvärt ämne i kroppen på grund av alla dess fördelar och användningsområden i din kropp. Här är bara några av fördelarna med hyaluronsyra:

Det hjälper kroppen att röra sig smidigt. Hyaluronsyra hjälper dina leder att fungera som en väloljad maskin. Det förhindrar smärta och skador på ben så att dom inte gnider mot varandra. Det hjälper också till att hålla kroppsorgan hydrerade, speciellt huden. Hyaluronsyra är mycket bra på att hålla kvar vatten i kroppen. En kvart tesked hyaluronsyra kan binda upp till en och en halv liter vatten. Det är också därför hyaluronsyra ofta används för att behandla torra ögon. Den används också i fuktgivande krämer, lotioner, salvor och serum i hudvårdsprodukter.
Hyaluronsyra gör din hud flexibel. Hyaluronsyra hjälper huden att sträcka på sig och minskar hudens rynkor och fina linjer. Hyaluronsyra har också visat sig hjälpa sår att läka snabbare och minska ärrbildning.

Vad är Hyaluronsyra ?

Hyaluronsyra (även känd som hyaluronat) – är en hal substans som din kropp producerar naturligt. Forskare har hittat hyaluronsyra i hela kroppen, särskilt i ögonen, lederna och huden.

Är Hyaluronsyra säker att ta som kosttillskott?

Ja. Forskning visar att hyaluronsyra är säker att använda. Reaktioner eller negativa effekter från hyaluronsyra är mycket sällsynta, och den är även säker att använda om du är gravid eller ammar.

Här hittar du ett kosttillskott som speciellt är framtagen för hud, hår och naglar – HealthySkin – Kollagen, Hyaluronsyra (hår-hud-naglar)